Informații speaker

Caius Mihai
BREAZU

Cluj-Napoca, Romania

Biografie:

Dr. Caius Breazu lucrează în prezent ca șef de lucrări la Disciplina ATI 1 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, România. El deține o diplomă de doctor în medicină, cu specializarea în „Noi tehnici de anestezie regională- blocul planului mușchiului transversală abdominal în chirurgia abdominală” .

Dr. Breazu a început în calitate de medic rezident ATI la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, unde și-a perfecționat și dezvoltat tehnicile de anestezie și terapie intensivă. Ulterior, a devenit medic specialist ATI, iar în perioada 2020-2022, a ocupat funcția de medic primar ATI la același institut. În prezent, Dr. Breazu este coordonatorul compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul secției de Chirurgie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

 

Pe parcursul carierei sale, Dr. Breazu a participat la numeroase cursuri și programe de formare în domeniu, a obținut certificări relevante și a contribuit la publicarea a zeci de lucrări științifice. Printre acestea se numără „Sedation for Endoscopic Retrograde Cholangiopancreatography in Elderly Patients – the Effect of Intravenous Lidocaine Infusion” și „Postoperative Analgesia after Laparoscopic Cholecystectomy – Prospective, Randomized, Double Blind, Control Trial”.

Pregătiri și diplome:

  • Doctor în Medicină (2017)
  • Medic Specialist Anestezie-Terapie Intensivă (2013)
  • Diploma de Licență în Medicină și Farmacie (2007)
  • Diploma de Bacalaureat (2000)
  • Certificat European de Competență Lingvistică în Limba Engleză – Nivel B2

Publicații:

  • Sedation for Endoscopic Retrograde Cholangiopancreatography in Elderly Patients – the Effect of Intravenous Lidocaine Infusion. A Randomised, Double-Blind, Placebo Controlled Trial (2022)
  • Postoperative Analgesia after Laparoscopic Cholecystectomy – Prospective, Randomized, Double Blind, Control Trial (2022)
  • Laparoscopic Pancreatoduodenectomy in Elderly Patients: A Systematic Review and Meta-Analysis (2022)
  • Spleen Preserving, Splenic Vessels Spearing, Pure Laparoscopic Total Duodenopancreatectomy for Intraductal Papillary Mucinous Pancreatic Neoplasia (IPMN): Case Report and Technique (2022)
  • Role of radioablative technique for optimizing the survival of patients with locally advanced pancreatic adenocarcinoma (Review) (2021)
Înregistrare Înregistrare