Informații speaker

Dan LONGROIS

Paris, France

Biografie:

Este profesor de anestezie și terapie intensivă. Din 2008 își desfășoară activitatea la Spitalul Bichat-Claude Bernard (Assistance Publique-Hôpitaux de Paris), Paris, Franța. S-a format în anestezie și terapie intensivă și a obținut atât diploma de doctor în medicină, cât și titlul de doctor în farmacologie cardiovasculară la Universitatea Paris VI. A fost bursier postdoctoral la Divizia cardiovasculară a Spitalului Brigham and Women's din cadrul Școlii medicale Harvard, Boston, MA, SUA.

 

Prof. Longrois a fost președinte al Departamentelor de anestezie și terapie intensivă din Nancy, Franța, între 2004 și 2008. A fost președinte al Societății franceze de perfuzie, membru al Comitetului științific al Societății franceze de anestezie și terapie intensivă și al subcomitetului cardiovascular al Societății europene de anestezie (ESA). În prezent, este membru al Consiliului de administrație al ESA și președinte al NASC. 

 

Prof. Longrois se interesează de cercetarea mecanismelor celulare și moleculare ale inflamației în stările de șoc și de interacțiunea (interacțiunile) dintre inflamație și stresul perioperator. Domeniile sale de cercetare clinică se concentrează pe patologiile cardiovasculare, monitorizarea și farmacologia cardiovasculară și interfața acestora cu anestezia, terapia intensivă și medicina perioperatorie.

Înregistrare Înregistrare