Informații speaker

Bianca-Liana
GRIGORESCU

Tîrgu-Mureș, Romania

Biografie:

Conf. Dr. Bianca-Liana Grigorescu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, promoția 1999, obținând ulterior, în 2007 certificatul de medic specialist în Anestezie și Terapie Intensivă. În anul 2011 devine Doctor în științe medicale în cadrul Școlii Doctorale a Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, iar în 2015 medic primar în Anestezie și Terapie Intensivă, profesie exercitată în cadrul Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș.
Activitatea profesională este intercalată cu cea științifică și de cercetare, în 2015 obținând titlul de Șef de lucrări, Disciplina de Fiziopatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș. Activitatea de cercetare și didactică este certificată prin lucrări publicate atât în reviste de specialitate naționale și internaționale, cărți și capitole de carte în volume colective, publicate în edituri recunoscute.
Membru activ în cadrul European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN) din 2017, dr. Grigorescu reușește să îmbine cu succes latura profesională și cea de cercetare, participând în granturi și proiecte de cercetare internaționale, și adăugând în palmares premii în cadrul congreselor organizate de Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă.
A coordonat și îndrumat numeroase lucrări de licență atât în cadrul universității cât și în colaborare cu universități din alte țări. Este recunoscută ca reviewer și ulterior Deputy Editor al The Journal of Critical Care Medicine unde activează și în prezent.

Înregistrare Înregistrare