Informații speaker

Daniela FILIPESCU

București, România

Biografie:

Daniela Filipescu, MD, PhD, DEAA este medic anestezist cardiac. Dr. Filipescu a fost primul român deținătoar al Diplomei Europene de Anesteziologie și Terapie Intensivă (EDAIC). Stagiile sale de pregătire în anestezie cardio-vasculară au fost la spitalele Bichat și Pitie-Salpetriere din Paris, Franța, și la Humana Hospital, Louisville, Kentucky, SUA. De asemenea, a absolvit Diploma de Specializare Interuniversitară (DIS) la Institutul de Anestezie și Terapie Intensivă din Paris. Principalele interese de cercetare ale Dr. Filipescu includ pacientul cardiac, hemostaza și transfuzia. Dr. Filipescu este coautor al ghidurilor ESA privind "Managementul hemoragiilor perioperatorii severe" și al ghidurilor aprobate de ESA privind "Managementul hemoragiilor și al coagulopatiei după traumatisme majore", publicate în EJA și, respectiv, Critical Care. Alte publicații relevante sunt legate de anestezia și îngrijirea intensivă a pacienților cardiaci și de distrubuirile electrolitice.

Dr. Filipescu este profesor de Anestezie și Terapie Intensivă la Universitatea Carol Davila și coordonator științific al Congresului Național al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. De asemenea, deține un master în Managementul Sistemelor de Sănătate și Sociale la Universitatea din București și este în prezent Director Medical al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare din București.

Dr. Filipescu a avut diverse funcții alese în cadrul Societății Europene de Anestezie (ESA), inclusiv cea de președinte al ESA (2014-2015). În 2017, a fost distinsă cu titlul de membru de onoare pe viață al ESA.

Înregistrare Înregistrare